Zpracování a výroba vína

V letech 2011 – 2012 jsme investovali především do modernizace technologie výroby vína tak, aby naše Vinařství splňovalo vysoké nároky na moderní a citlivou výrobu. Investovali jsme především do technologie řízené fermentace, lisu, vinifikátoru, nerezových skladovacích tanků, dřevěných sudů, sudů typu barrique apod. Zpracování hroznů a kvašení se tak odehrává v novém moderním provozu za použití co nejšetrnějších technologií. Školení a zrání vína pak realizujeme v našich historických sklepích, kde pracujeme jak s nerezem, tak se dřevem. Po nalahvování je víno uskladněno v klimatizovaném skladu hotových výrobků.  V současnosti je naše roční produkce 40 000 lahví přívlastkového vína podle vyzrálosti hroznů. Při této produkci je možné klást skutečný důraz na kvalitu produkovaných vín a podle slov našeho technologa se s nimi doslova mazlit.